Kéziszerszámok éves, időszakos vizsgálata !!!
A 22/2005. (XII.21.) FMM rendelettel módosított, a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről szóló 14/2004. (IV.19.) FMM rendelet a 5/A.§ -3/b -értelmében.

"...kéziszerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon 1 évenként szerelői ellenőrzéssel..." kell eleget tenni a villamos gépeket üzembetartó vállalatnak,vállalkozásnak.

* Villamos kézi szerszámnak minősül az az erősáramú berendezés, melyet a munkavégzés alkalmával kézben tartunk. Tehát a kézi fúrógép, és az egykezes sarokcsiszoló igen, de nem minősül kézi szerszámnak az oszlopos fúrógép, vagy az asztali köszörű.
* Munkaterületen, illetve műhelyben üzem közben áthelyezhető berendezéseket  a rendelet ugyan nem kötelezi vizsgálatra, de célszerű az időszakos éves felülvizsgálat alkalmával ellenőriztetni. Pl: betonkeverő, munkapados gyors daraboló, tégladaraboló,stb...
* Ugyan akkor mind érintésvédelmi, mind a fentiek értelmében a hegesztő gépeket is felül kell vizsgálni, a berendezésekre előírt többlet vizsgálatokkal.